Mi ez?

Az oldal célja, hogy összegyűjtse azokat gyakorlati tudnivalókat, amelyek ahhoz kellenek, hogy az ember fia megfelelően tudja hasznosítani saját maga számára egy kiskert nyújtotta lehetőségeket. És persze az sem baj, ha közben olyan ételek kerülnek az asztalra, amelyeket a kert ad a tulajdonosának, de emellett egyszerűen elkészíthetők, és finomak.

Az oldal szerkesztője nem szakács, chef, és szakmailag nem kötődik a konyhaművészethez. Röviden úgy is lehet fogalmazni, hogy az egész csupán kalandozás a konyhakertben és a konyhában. Néha kiszárad, néha odaég, de nem számít. Ez egy életstílus!

Felemelő érzés az, amikor az ember megpillantja az első saját maga által ültetett magokat, majd az általa gondozott zöldségek kerülnek az asztalra, és felemelő az is, amikor olyan ételeket készít saját kezűleg, amelyekkel azelőtt csak éttermek menüin találkozott.

Az elkészített ételek az esetek többségében teljese egyszerűek lesznek, amelyeket a hétköznapokon eszünk. Azért tartom fontosnak leírni, mert azt veszem észre, hogy elfelejtettük, hogy mi mindenre vagyunk képesek a két saját kezünkkel a konyhában. Persze sokszor egyszerűbb egy ebédszállító cégtől rendelni az ebédet, vagy étterembe járni, de sokkal jobb bezsebelni a dicséretet a családtól vagy ismerősöktől egy finom ebéd, vagy vacsora után.

Nem ígérem, hogy mindent a szakma szabályai szerint fogok csinálni, de remélem, hogy a végeredmény sok örömet fog okozni.