Cimke: gyömbér

Sertéshúsos, gombás curry

A nemzetközi konyhából szerintem nagyon sokat lehet tanulni. Sokszor csak annyit, hogy milyen alapanyagokat miként használnak fel, de akár technológiai fogásokat is. Aztán az is előfordul, hogy egy kicsit rugalmasabban kezeljük a dolgot, és a saját technikával, technológiával oldjuk meg a feladatot. Ebben az ételben minden benne van, amit az...

Ravioli: az olasz és az indiai

Az elmúlt időszakban két konyha ihlette ételt készítettem. Az olasz, és az indiai nem éppen rokon stílusú konyha, most mégis megpróbálom ötvözni a kettőt. Ami most készül, az egy húsos ravioli indiai mártással. Tudom, furcsán hangzik, de a végeredményt tekintve nagyon izgalmas. És közben bemutatok egy jó kis konyhai eszközt...

Répakrémleves

Ismét egy indiai étel, de ezúttal leves. Ez a répakrémleves könnyed, tele van vitaminnal, és biztosan eltér az eddig megszokottaktól. Akkor is érdemes kipróbálni, ha idegenkedünk az indiai fűszerezéstől, mert az ízvilága megérdemli a próbát....

Hal kari

Az alábbi receptet inkább nevezném indiai ihletésűnek, mint indiainak, hiszen az eredetihez képest elég sok minden módosítva lett benne. Szerényebb a fűszerezése, és inkább csak olyan alapanyagok vannak benne, amik viszonylag könnyebben beszerezhetők. Tudom, Budapesten mindent meg lehet venni, de egy pár tízezres városban ez már nem mindig annyira egyszerű,...

Szarvashúsos ravioli áfonyamártással – VKF 52. forduló

A múlt héten az Interneten bolyongva találtam rá egy kezdeményezésre amely a Vigyázz, Kész, Főzz! fedőnevet viseli, és ami már nem új keletű, hiszen az 52. forduló zajlik éppen. A dolog lényege, hogy rendszeres időközönként (1-2 hónap, de ez nem szentírás) egy témagazda által meghatározott kritériumok alapján a hazai “gasztrobloggerek”,...