Read more

" />
HomeKonyhakert Tiszta a terep

Tiszta a terep

Posted in : Konyhakert on by : kerzo Címkék: ,

Első körben sikerült kitisztítani területet. Nem volt egyszerű munka de végignézve a földön, azt kell mondjam, hogy megérte. Eddig azért nem különbözött a szomszéd telektől, mert azon is hatalmas gaz volt, ezután pedig azért nem, mert a másik oldali telken egy kaszáló van, amit rendszeresen kaszálnak. Egy picit azért irígylem őket, mert amit én hosszú napok munkájával értem el, azt ők traktorral egy pár óra alatt.

Szóval úgy érzem, hogy ha a telek határába nem is, de ide az oldalra mindenképpen kitehetem a “PARLAGFŰMENTES OLDAL” logót. Ez egyébként eredetileg parlagfűmentes utca volt, de át kellett alakítanom.

Most, hogy már tiszta a terep, jobban látni, hogy melyik része mire alkalmas. Nagyjából négy kb. egyenlő részre lehet osztani a földet. Középen van egy kivénhedt cseresznyefa, ez már a régi időkben is referencia pont volt, így ennek használom én is. A cseresznyefától északra eső terület egyik fele füves, másik fele durvább gazos, bokros. A délre eső terület egyik fele szintén füves, a másik fele fás, bokros. Ha kocsival be akarok állni a telekre, akkor ezen a fás, bokros területen keresztül tudom megtenni.

Ezeken a részeken kell valami hasznos területeket kialakítani. De azt hiszem az első és legfontosabb dolog, ha hosszabb időt akarok itt tölteni, kell hogy legyen egy rendes árnyékszék. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük