Read more

" />
HomeBlog A Nemzet Termékbevezetése

A Nemzet Termékbevezetése

Comments : 1 Posted in : Blog on by : kerzo Címkék: ,

Ez a bejegyzés nem kapcsolódik szorosan az oldal profiljába, de szakmailag érdekesnek találom a kérdést, és mégis csak van valamilyen köze a gasztronómiához, így gondolom, hogy a blog kategóriában elfér.

Szeptember 12-én hatalmas esemény keretében mutatták be az Aqua Elixis-t, amit a nemzet üdítőitalaként aposztrofáltak. A kiemelt média figyelem megtette a hatását, egyre többen beszéltek az új üdítőről. Az első palackokat szeptemberre ígérték az áruházak polcaira, ami sokakat arra sarkalt, hogy a felfokozott érdeklődésüket átváltsák majd cselekvésre, és ha csak kipróbálás szintjén is, de vegyenek a termékből. Ó, jaj, de mi történt? Már október van, és a boltok polcain még semmi.

Mivel engem is érdekelt a téma, hát rákerestem, hátha megtudok valami új információt. Az első legkézenfekvőbb dolog az volt, hogy beütöm a böngésző címsorába az aquaelixis.hu címet, de a próbálkozásra csak átirányított a regisztrator.hu-ra. Nem volt nagyobb siker az .eu, és .com végződéssel sem. A keresőbe beütve az üdítő nevét nem találni mást, mint a bemutatóról származó sajtóanyagok hosszú listáját. Meg kellett állapítani, hogy a termék bemutatása után több, mint két héttel, még nincs webes elérhetősége. Ez több, mint hiba, mert elsődleges hírforrásként kellene rendelkeznie a termékkel kapcsolatban.

Második kísérletként ellátogattam a gyártó honlapjára, a szentkiralyi.hu-ra. Itt már kínomban röhögtem, mert egy árva leírás, vagy kép nem szerepel rajta az új, nemzet üdítőitaláról. És azért ez gyártóként mégis csak érdekes.

A Szenkirályi honlapján semmilyen információ nincs arról, hogy mikor lesz elérhető a termék.

A termékek listázása után arra a következtetésre juthatunk, hogy talán nem is a Szentkirályi gyártja az Aqua Elixist.

Mivel a gyártó honlapján sem jártam sikerrel, folytattam a keresést. Bár nem sok reményt fűztem a dologhoz, rákerestem a Facebookon is. És láss csodát, az Aqua Elixisnek saját oldala van. Remek! Bár itt sincs sok konkrétum arról, hogy mikor és hol lesz elérhető a termék, de legalább úgy néz ki, hogy mégis csak létezik. Már kezdtem azt hinni, hogy meghekkelték a médiát.

Aztán ráleltem az információhiány egyik okára is. A facebook oldalt csak szeptember 26-án hozták létre. Ugye a bemutató 12-én volt, ami barátok között is két hét! Rögtön az indulás másnapján született egy bejegyzés arról, hogy valaki véletlenül bekapcsolta a gyártósort, így végül is elindult a gyártás, és hamarosan lehet, hogy már a boltokba is eljut. Gondolom ez azon múlik majd, hogy milyen kedve lesz a sofőrnek. 🙂 Persze a kommunikáció folyamatosan arról szólt, hogy a termék szeptemberben a boltok polcaira kerül.

Véleményem szerint az, amit a termék bevezetése során elkövettek, az minimum egy kommunikációs csőd. Nem mellesleg projektmenedzsmentből egyes! Csak azért nem kellett volna bemutatni az Aqua Elixist szeptember 12-én, mert amúgy is összejöttek egy csomóan a gyártósor avatására. Vagy fel lehetett volna avatni a gyártósort úgy is, hogy közben az első tétel üdítőt már legyártották volna. Mennyivel látványosabb lett volna, ha az avatás utolsó fázisaként azt látjuk, hogy elindulnak a kamionok az üzletekbe, és másnap már bárki hozzájuthat a nemzet üdítőitalához. A minimum az lett volna, hogy a termék bemutatójára elkészül a hozzá kapcsolódó honlap, így lett volna a nagy nyilvánosság számára egy hiteles információ forrás. Az a kezdeti lelkesedés, amit a bemutató körüli felhajtással sikerült elérni, mára már erősen hanyatlott, az, hogy újra azon a szinten legyen, sok pénzbe fog kerülni a Szentkirályinak.

Végül nem tudom, hogy létezik-e olyan statisztika, ami azt mutatja meg, hogy milyen az üdítőital fogyasztás alakulása havi bontásban, de gyanítom, hogy sikerült ezt az egészet úgy időzíteni, amikor valószínűsíthető a visszaesés.

1 COMMENT

One thought on : 1

 • B&D ComMedia Kft.
  október 19, 2012 at 8:50 de.

  SAJTÓKÖZLEMÉNY

  Hol kapható AQUA ELIXIS?
  Nagy az érdeklődés a vásárlók körében

  2012. október 19., Szentkirály – Az AQUA ELIXIS már több budapesti és vidéki nagykereskedésben kapható, ahonnan a független kiskereskedelmek megvásárolhatják. A termék bevezetése a nagyobb élelmiszer-hálózatokban folyamatban van, azonban a nemzetközi és hazai hálózatokban változó ideig – akár több hónapig is – eltarthat ez a folyamat.
  A Szentkirályi Ásványvíz Kft. legújabb üdítőitalát, az AQUA ELIXIS-t szeptemberben mutatta be ünnepélyes keretek között. A természetes ásványvíz és gyógynövények házasságából született, természetes édesítőszert (sztíviát) is tartalmazó itallal szeretné a cég az üdítőital kategórián belül az egészség felé billenteni az egyensúlyt.

  Az AQUA ELIXIS bevezetését a cég szeptember közepén elindította a nagyobb élelmiszer-hálózatokban, azonban ez a folyamat esetenként akár több hónapig is eltarthat. Az új üdítőital – egyelőre 1 literes és hamarosan 1,5 literes kiszerelésben is – már több budapesti és vidéki nagykereskedésben és az általuk ellátott kiskereskedelmi egységekben is kapható, valamint 2012. október 19-22. között a Csabai Kolbászfesztiválon is megkóstolhatják a résztvevők.

  Várható akciók, ahol az érdeklődők találkozhatnak a termékkel például a következők::
  2012. október 25-31. – az összes hazai Penny Market áruházban,
  2012. november 20-25. – a REAL Alföld-Szeged régiójának boltjaiban,
  2012. december 6-12. – a SPAR csoporton belül az összes hazai INTERSPAR áruházban.

  A Szentkirályi Ásványvíz Kft. egy éves, saját laborjában végzett fejlesztés eredményeként megalkotta új üdítőitalát, az AQUA ELIXIS-t, amely akár hazánk nemzeti üdítőitalává is válhat, hasonlóan más országok saját üdítőjéhez.
  Egyéb üdítőitalokhoz viszonyítva ez az ásványvíz alapú üdítőital ásványianyag-tartalmát is megőrzi, a természetes édesítőszer (sztívia) felhasználásának köszönhetően egészségesebb, hiszen kevesebb kalóriát tartalmaz, koffein és foszforsav pedig nem található benne.
  Az AQUA ELIXIS titkos recept alapján, 31 magyar gyógynövény kivonatával készült, ezek közül a kilenc legjelentősebb a következő:
  zsálya: gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik, légzőszervi megbetegedésekre jó;
  kakukkfű: baktériumölő, fertőtlenítő, görcsoldó, fokozza az emésztőnedvek termelődését;
  rozmaring: étvágygerjesztő, emésztést javító, frissítő, serkentőleg hat a központi idegrendszerre és fokozza a vérellátást;
  citromfű: hatóanyagai nyugtató és vírusölő hatással rendelkeznek, gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is;
  koriander: hatásos felfúvódás és telítettségérzés, valamint a gyomor- és béltraktusban jelentkező görcsök, fájdalmak ellen;
  gyömbér: jó emésztési zavarok enyhítésére émelygésnél, hányingernél, javítja a memóriát;
  bodza: meghűléses megbetegedések, hurut esetén, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként hasznos;
  borsmenta: bizonyítottan jó szélhajtó, görcsoldó, idegnyugtató, fejfájás-csillapító, fertőtlenítő, vértisztító és hatásos a légúti megbetegedések kezelésében;
  cickafark: segíti az emésztést, a sebgyógyulást, jó vérzéscsillapító.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük