Cimke: mustár

Mustáros, baconös sertéshús lencsével

Az újév gasztronómiai szempontból a lencséről, és a malacról szól. Aki babonás, az megpróbálja egy fogásba belesűríteni ezeket a finomságokat. Most nekik szeretnék kedvezni. Persze most malac helyett sima sertéscombot használok, de aki teheti, szerezzen be malachúsit. A lencse viszont nem főzelék, hanem egyszerű főtt lencse, ami így talán egy...

Kijevi csirkemell

A hús jó! Ezen nem érdemes vitázni. A csirkemell számomra női hús, mert annyira különbözik minden mástól, egy kicsit száraz is, és valahogy a nők oda vannak érte. Egyébként nem annyira rossz, de azzal a szárazsággal kezdeni kellene valamit. Ha ki akarjuk rántani, akkor nem sok lehetőségünk marad. Meg kell...

Szarvashúsos ravioli áfonyamártással – VKF 52. forduló

A múlt héten az Interneten bolyongva találtam rá egy kezdeményezésre amely a Vigyázz, Kész, Főzz! fedőnevet viseli, és ami már nem új keletű, hiszen az 52. forduló zajlik éppen. A dolog lényege, hogy rendszeres időközönként (1-2 hónap, de ez nem szentírás) egy témagazda által meghatározott kritériumok alapján a hazai “gasztrobloggerek”,...