Tag : alaplé

    HomePosts tagged "alaplé"
23 szeptember, 2013

Csirkemáj rizottó

Csirkemáj rizottó
Posted in : Belsőség, Egytálételek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Egy kis olaszos ízvilág, némi belsőséggel. A végeredmény lenyűgöző! A színek gyönyörűek, az íz fenomenális. A rizottó is egy olyan étel, amit nagyon fel lehet dobni a különféle hozzávalókkal, és könnyen a saját szánk ízére tudjuk formálni. Lehet vega, vagy éppen húsos, de mindenképpen nagyszerű.

17 szeptember, 2013

Zellerkrémleves

Zellerkrémleves
Posted in : Levesek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Bár egész évben kapható, még is csak most van a szezonja a zellernek, ezért a szezonális táplálkozásnál előtérbe kerülhet. Nem csak a többi zöldséggel együtt használható, hanem önmagában is főszereplő lehet, egy kellemes krémleves
Read more

16 október, 2012

Minestrone – olasz zöldségleves

Minestrone – olasz zöldségleves
Posted in : Levesek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , ,

Erre az olasz levesre mondhatnánk, hogy olyan, mint a magyaroknak a lecsó. Ahány ház, annyiféleképpen készítik. De vannak olyan alap elemek benne, amelyek meghatározzák a jellegét. Ilyen a fokhagyma, az olasz zöld fűszerek, a paradicsom, vagy éppen a levesbetétnek szánt tészta. A zöldségekre nincs előírás, hogy mi kerüljön bele, azt leginkább az adott évszak termései,
Read more