Tag : paprika

    HomePosts tagged "paprika" (Page 2)
8 április, 2013

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta
Posted in : Húsok, Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , ,

Az egyik örök kedvenc! Ez is egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Találkozhatunk vele előételként, de főételként is megállja a helyét, és vacsorának sem utolsó. Tehát egy igazi multifunkciós étel. Az sem mellékes, hogy egy remek módja a maradékok felhasználásának.

26 január, 2013

Ecetes almapaprikás pörkölt

Ecetes almapaprikás pörkölt
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , ,

Elsőre meghökkentő lehet a cím, és nem is téved sokat, aki így gondolja. Még katona koromban ettem ilyet egy katonatársam révén (köszi Soma!). Azóta persze eltelt sok-sok év (le sem merem írni, hogy mennyi), de mindig itt motoszkált bennem annak a lakomának az emléke. Így hát nem volt más lehetőségem, mint az emlékekre hagyatkozva elkészíteni
Read more

14 november, 2012

Fúziós, serpenyős, rizses egytálétel

Fúziós, serpenyős, rizses egytálétel
Posted in : Egytálételek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Rögtön kezdjük egy kis magyarázattal. A fúzió jelen esetben azt jelenti, hogy magyaros ételt spanyolos technológiával indiai fűszerezéssel készítünk! Ha a technológiát nézzük, akkor leginkább a paella-ra hasonlít, bár a névadó paella sütő helyett jó lesz nekünk egy nagyobb serpenyő is. Az alapanyagokat tekintve a lecsó alapjaihoz nyúltam vissza, azaz paprika, paradicsom, és hogy mégse
Read more

12 november, 2012

Tejszínes, kolbászos palacsinta

Tejszínes, kolbászos palacsinta
Comments : 1 Posted in : Húsok, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , ,

Néha úgy adódik, hogy bizonyos ételekből többet csinálunk, mint amennyit meg tudunk enni. Ezeket néha jól fel tudjuk használni új ételek elkészítéséhez. A következő recept is egy ilyen étel, lesz, ami ráadásul olcsó is, így akár a hónap végén is remek fogás lehet.

27 szeptember, 2012

Csalamádé, hogy a tél színesebb legyen

Csalamádé, hogy a tél színesebb legyen
Posted in : Befőzés, Receptek, Savanyúság on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , ,

Az ősz nem csak a természetben átmenet a nyárból a télbe, hanem a konyhában is. A feladat tehát adott, a nyár terméseit megfelelő módon konzerválni kell, hogy télre legyen megfelelő élelem. Idén elhatároztam, hogy ha már amúgy is szeretem, akkor megpróbálom magam elkészíteni a legsokszínűbb savanyúságot, a csalamádét. A probléma ott kezdődött, hogy még sosem
Read more