Cimke: szerecsendió

Bolognai ragu

Bolognai ragu házi szélesmetélttel

Valahogy mindig az olasz ételeknél kötünk ki. És akkor a két leggyakrabban előkerülő tészta a bolognai és a milánói. És ha már darált hús van otthon, akkor természetesen a bolognai lesz a nyertes. Szerintem nincs olyan háztartás, ahol ne szeretnék, mert tényleg egy remek fogás. Viszonylag egyszerű és tényleg megéri...

Zellerkrémleves

Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Bár egész évben kapható, még is csak most van a szezonja a zellernek, ezért a szezonális táplálkozásnál előtérbe kerülhet. Nem csak a többi zöldséggel együtt használható, hanem önmagában is...

Spenotos ricottás gombóc, fűszeres vajban

Ezt az ételt úgy is lehetne nevezni, hogy a spenótfőzelék új köntösben. Az alapanyagokat tekintve elég nagy az átfedés, de az elkészítés módja miatt egy teljesen más jellegű ételt kapunk. Persze ki van egészítve néhány extra hozzávalóval, ami a főzeléknél nincs, de a végeredmény elég barátságos formát ad a spenótnak....

Nincs kép

Alapmártások: Bechamel mártás

A beshamel mártás a francia konyha egyik alapeleme. Nevét Béshamel márkiról kapta, aki XIV. Lajos uralkodása alatt fejtette ki tevékenységét udvarmesterként. A mártás, vagy szósz két alapegysége az evőkanál, és a pohár....