Kukoricaleves
Az alábbi receptet a sógornőmtől tanultam, és őszintén bevallva egy kicsit furcsán hangzott először, mert a kukorica nem az a tipikus leves zöldség. De aki szereti, az új oldaláról ismerheti...
Alapmártások: Bechamel mártás
A beshamel mártás a francia konyha egyik alapeleme. Nevét Béshamel márkiról kapta, aki XIV. Lajos uralkodása alatt fejtette ki tevékenységét udvarmesterként. A mártás, vagy szósz két alapegysége az evőkanál, és...
Party time
Mivel a wc elkészült, a terület alkalmas lett arra, hogy akár egy egész napot is kint legyünk a birtokon. Rögtön...
Az első építmény
Megszületett az első épület a birtokon. Persze nem ment minden simán. Az anyag egy kicsit kevés lett, így az üléshez...
Buditime
Készül az árnyékszék! Nem, mint ha nem lehetne venni bármelyik fatelepen, de jobban esik az ejtőzés, akarom mondani pottyantás egy...
Tiszta a terep
Első körben sikerült kitisztítani területet. Nem volt egyszerű munka de végignézve a földön, azt kell mondjam, hogy megérte. Eddig azért...
A nagy kaszálás
Fogy a gaz! Van itt minden, mi szem szájnak és szerszámnak ingere. Egy allergiatúrát lehetne rendezni. Persze az én dzsungelemben a gaz a legnagyobb öröm. Azt simán viszi a kasza....
Profil
Elérkezett a legsúlyosabb kérdés ideje. Mi legyen a telek profilja? Az alternatívák a következők: Teleültetem az egészet gyümölcsfával. Ez kb. egy sor fa lehetne. Ültetek valami bokros gyümölcsöt (málna, ribizli,...
A kezdetek
A történet évekkel ezelőtt kezdődött, amikor nagymamám halála után megörököltem egy darab földet. A telek besorolása eredetileg zártkerti indatlan volt,...
A kezdetek
A történet évekkel ezelőtt kezdődött, amikor nagymamám halála után megörököltem egy darab földet. A telek besorolása eredetileg zártkerti indatlan volt,...