Weekend project: Házi fehér kenyér
Sokan kérdezték már, hogy mi az általam készített kenyér receptje, így most engedve a nyomásnak megosztom mindenkivel. Nem kell különlegességre gondolni, egyszerű fehér kenyérről szól a történet. Az is köztudott,...
Az edény teszi a szakácsot?
A címben szereplő kérdést azért tettem fel, mert nincs olyan hipermarket, amely ne jött volna ki olyan pontgyűjtő akcióval, aminek a végén a hűséges vásárló gyönyörű edénykészletet vehetett, az eredeti...
Minestrone – olasz zöldségleves
Erre az olasz levesre mondhatnánk, hogy olyan, mint a magyaroknak a lecsó. Ahány ház, annyiféleképpen készítik. De vannak olyan alap...
Tejszínes, gombás hús, párolt rizzsel
Ha rizsről van szó, akkor valahogy mindig ez az étel jut először eszembe. Egyszerűen elkészíthető, és igazából elrontani sem lehet....
Céklás brownie – a bíbor csoda
Az alábbi süteményt egy egyetemi szakestre csináltam a kedvenc hallgatóimnak, és meglepetésemre sokkal több ember érdeklődött a recept iránt, mint...
Karfiol leves
Sokan jellegtelen alapanyagnak tartják a karfiolt, de ha jobban megismerjük, akkor bizony még akár hús pótlására is használhatjuk. Ráadásul az...
Tényleg jobb a hazai?
Naponta találkozunk azzal, hogy vásároljunk hazai termékeket, de igazából ezek mögött a felszólítások mögött legtöbbször érzelmi töltet húzódik meg. Persze van ennek racionális magyarázata is! Hozzá kell tennem, hogy a...
A Nemzet Termékbevezetése
Ez a bejegyzés nem kapcsolódik szorosan az oldal profiljába, de szakmailag érdekesnek találom a kérdést, és mégis csak van valamilyen köze a gasztronómiához, így gondolom, hogy a blog kategóriában elfér....
Csalamádé, hogy a tél színesebb legyen
Az ősz nem csak a természetben átmenet a nyárból a télbe, hanem a konyhában is. A feladat tehát adott, a...
Kumato: A fekete paradicsom
A hét eleje meglepetéssel kezdődött. Kolléganőm ajándékot hozott palánta formájában, ami nem más volt, mint a fekete paradicsom, vagy eredeti...
Májkrémes, tükörtojásos melegszendvics
Ezt a melegszendvicset édesanyámtól tanultam. Amilyen egyszerű, annyira finom. És ráadásul rendkívül olcsón elkészíthető.
Mértékegységek, jelölések
Van, aki szemre teszi hozzá egy ételhez az összetevőket, van, aki pontosan kiméri mérlegen. És van olyan is, aki magabiztosan...