Cimke: liszt

Zöldborsó leves

Végérvényesen itt a tavasz. Miközben a kertben már elültetésre kerülnek a zöldségek, és nem akarjuk kivárni az érett állapotot, ha tavaszi ízekre vágyunk, akkor előszedhetjük a fagyasztó mélyéről az ott lapuló zöldségeket, így két legyet üthetünk egy csapásra. Rákészülhetünk a tavaszi ízekre, és helyet csinálhatunk a friss zöldségeknek, hogy minél...

Tócsi, tócsni, lapcsánka, vagy ahogy akarjuk

Tócsi, tócsni, lapcsánka, görhöny, vagy ahogy akarjuk, hívhatjuk bárhogy, hiszen gyakorlatilag ahány tájegység, annyiféleképpen hívják. És természetesen az elkészítési mód ennek megfelelően változik, de lényeg ugyanaz. Krumpli alapú sült lepény. Először azt akartam írni, hogy olajban sült, de mivel megemlítettem a görhöny nevet, ezért lemondtam róla, hiszen ezt a változatot...

Palacsinta

Lehet főétel, lehet desszert, vagy akár reggeli, és szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné. Mivel sokféle módon felhasználhatjuk, valószínűleg mindenkinek meg van a saját receptje. Én is sokszor csináltam, mire kialakult az alábbi változat. Bár van benne cukor, legyen az édes, vagy sós felhasználás, ez a recept nekem...

Fokhagyma mártás

Lehet, hogy valakinek nem jött be a legutóbbi indiai ravioli, most nekik szeretnék kedveskedni, hogy mégis csak ehető legyen a ravioli. Nem mellesleg egy olyan mártásról lesz szó, ami már szinte univerzális, bármilyen ételhez kitűnően használható. Igen, akár a közelgő karácsonyi vacsorához elkészített halhoz is. Mert tudjuk, hogy a hal,...

Répakrémleves

Ismét egy indiai étel, de ezúttal leves. Ez a répakrémleves könnyed, tele van vitaminnal, és biztosan eltér az eddig megszokottaktól. Akkor is érdemes kipróbálni, ha idegenkedünk az indiai fűszerezéstől, mert az ízvilága megérdemli a próbát....

Spenotos ricottás gombóc, fűszeres vajban

Ezt az ételt úgy is lehetne nevezni, hogy a spenótfőzelék új köntösben. Az alapanyagokat tekintve elég nagy az átfedés, de az elkészítés módja miatt egy teljesen más jellegű ételt kapunk. Persze ki van egészítve néhány extra hozzávalóval, ami a főzeléknél nincs, de a végeredmény elég barátságos formát ad a spenótnak....

Weekend project: Házi fehér kenyér

Sokan kérdezték már, hogy mi az általam készített kenyér receptje, így most engedve a nyomásnak megosztom mindenkivel. Nem kell különlegességre gondolni, egyszerű fehér kenyérről szól a történet. Az is köztudott, hogy nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat, ezért csak a legszükségesebb összetevők vannak benne. Persze akiben van kísérletező hajlam, az továbbfejlesztheti,...

Tejszínes, gombás hús, párolt rizzsel

Ha rizsről van szó, akkor valahogy mindig ez az étel jut először eszembe. Egyszerűen elkészíthető, és igazából elrontani sem lehet. Persze feltétel, hogy az ember szeresse a gombát. 🙂...