Tag : ebéd

    HomePosts tagged "ebéd" (Page 2)
23 szeptember, 2013

Csirkemáj rizottó

Csirkemáj rizottó
Posted in : Belsőség, Egytálételek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Egy kis olaszos ízvilág, némi belsőséggel. A végeredmény lenyűgöző! A színek gyönyörűek, az íz fenomenális. A rizottó is egy olyan étel, amit nagyon fel lehet dobni a különféle hozzávalókkal, és könnyen a saját szánk ízére tudjuk formálni. Lehet vega, vagy éppen húsos, de mindenképpen nagyszerű.

19 szeptember, 2013

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc
Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , ,

A szeptember a szilva hava, így mi lehet jobb étel, mint a mindenki által ismert szilvás gombóc. Nem kell nagymamának lenni hozzá, hogy jó gombócot készítsünk, de a bátorság mindenképpen kell hozzá. Pedig nem egy bonyolult étel, ráadásul variálható is, szilva helyett más gyümölcsöt is tehetünk bele.

17 szeptember, 2013

Zellerkrémleves

Zellerkrémleves
Posted in : Levesek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Bár egész évben kapható, még is csak most van a szezonja a zellernek, ezért a szezonális táplálkozásnál előtérbe kerülhet. Nem csak a többi zöldséggel együtt használható, hanem önmagában is főszereplő lehet, egy kellemes krémleves
Read more

14 szeptember, 2013

Grízes tészta

Grízes tészta
Posted in : Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , ,

Az örök gyerek, ha elkezdődik az iskola, rögtön eszébe jut a menza, és az olyan ételek, amik csak ott voltak elérhetők, amivel étterem étlapjain sosem találkozhatunk. Na pont ilyen a grízes tészta is. Néha nem tudom eldönteni, hogy ez igazából főétel, hogy egy egyszerű édesség. Ez megint egy olyan étel, aminél tovább tart megírni a
Read more

12 szeptember, 2013

Lecsó nokedlivel

Lecsó nokedlivel
Posted in : Egytálételek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , ,

Valamiért néhányan furcsán néznek rám, amikor kiderül, hogy a lecsót nokedlivel eszem. Pedig szerintem ez a köret illik hozzá a legjobban. Számomra a lecsó, az mindenféle köret nélküli paprika és paradicsom alapú étel. Tehát sem tojás, sem tarhonya, sem rizs, sem egyéb nincs hozzá. Ezt azért gondoltam előre tisztázni, mert lehetnek olyanok, akiknél a lecsó
Read more

4 szeptember, 2013

Paella egy kicsit magyarosan

Paella egy kicsit magyarosan
Posted in : Egytálételek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , ,

A paella valahogy olyan lehet a spanyoloknak, mint a lecsó a magyaroknak. Mindenkinek van saját receptje, amire esküszik, de az alapanyagok nagyrészt változatlanok, csak az arányokban tér el. És ugye a nagy titok, amiről az étel a nevét kapta, a hamisítatlan, kétfülű, paella serpenyő. Na meg persze esetleg a rizs. Sokoldalúságát jelzi, hogy készülhet  hallal,
Read more

11 július, 2013

Sült nyúlhús újburgonyával

Sült nyúlhús újburgonyával
Posted in : Egytálételek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , ,

Nem tudom, mi lett a nyulakkal, de érdekes, hogy szinte úgy kell vadászni, hogy a boltban kapjunk. Én is véletlenül akadtam rá, és ez sem a leghúsosabb rész volt, mert 4 darab első futómű volt a fél kilós csomagban. Az meg ugye nem a legizmosabb része. Szóval régen nagyon sokan foglalkoztak nyúltenyésztéssel, amiket aztán átvettek,
Read more

7 június, 2013

Frankfurti leves

Frankfurti leves
Posted in : Levesek, Receptek, Szilveszter on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Megint egy olyan ételt sikerült csinálni, amit a legtöbben a menzáról ismerhetnek. Pedig az egyszerűsége miatt egy hétköznapi vacsorának is beillik. Ha nagyon meg akarjuk idealizálni, akkor a káposzta miatt még zsírégető hatása is lehet, de valljuk be, a rántás, vagy habarás mellett ez már igazán nem sokat számít. 🙂

26 május, 2013

Kijevi csirkemell

Kijevi csirkemell
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

A hús jó! Ezen nem érdemes vitázni. A csirkemell számomra női hús, mert annyira különbözik minden mástól, egy kicsit száraz is, és valahogy a nők oda vannak érte. Egyébként nem annyira rossz, de azzal a szárazsággal kezdeni kellene valamit. Ha ki akarjuk rántani, akkor nem sok lehetőségünk marad. Meg kell tölteni valamivel, ami csökkenti a
Read more

17 május, 2013

Erdélyi tokány

Erdélyi tokány
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , ,

Sokszor azt gondoljuk, hogy az igazán magyaros étel az, amiben pirospaprika van, és jó zsíros szaftja. Nos az sem rossz, nem feltétlenül kell így lennie. Főleg, ha egy kicsit korábbra megyünk vissza az időben, mint a paprika elterjedése. Sokszor nem is gondolnánk, hogy az elnevezés mögött milyen tartalom rejlik. Ilyen a tokány is, ami leginkább
Read more

3 május, 2013

Stefánia szelet, vagy inkább gombóc

Stefánia szelet, vagy inkább gombóc
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , ,

Néha eltérhetünk az eddig megszokott formáktól. Az alapanyagok ugyanazok, mint amit eddig megszoktunk, de a forma miatt akár egy új ételt is kaphatunk. De az igazság az, hogy ha jobban utána járunk, akkor már nem is annyira új az az étel. Más kultúrákban, más néven, egy kicsit eltérő fűszerezéssel, de megtalálható. A töltött ételeknek mindig
Read more

29 április, 2013

Paradicsomleves

Paradicsomleves
Posted in : Levesek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , ,

Ki ne evett volna már paradicsomlevest? Van, aki a menzán, van, aki otthon ette, de érdekes módon az éttermek menüjében olyan ez a leves, mint a fehér holló. Pedig megkockáztatom, hogy az emberek többsége szereti. Hideg napokon forrón is fogyasztható, de a nyári nagy melegben hidegen is kitűnő!