Almás pite
Az egyik nagy kedvenc sütemény. Szinte bármennyit képes vagyok belőle megenni. Sokféle pitereceptet próbáltam, de valahogy sosem volt az igazi. Aztán rátaláltam arra, ami alapján anyukám csinálta mindig, ami számomra...
Ratatouille
Habár lecsószezonnak lassan vége van, érdemes kitekinteni egy kicsit más vidékek felé is, hogy más konyhák mit hoznak ki a...
Darált paprika krém
Már gyerekként is szerettem a darált paprika krémet, mert még zsíros kenyérrel is zseniális. Idén újra elkészítettem, hiszen legutóbb olyan...
Spagetti carbonara
Vannak ételek, amelyek elkészítése előtt vannak elképzeléseink arról, hogy hogyan fog kinézni, vagy milyen lesz az íze, és aztán amikor...
Tejszínes, kapros lecsó
Az augusztus kőkemény lecsó szezon, mert ilyenkor már ott is teremnek a hozzávalók, ahol csak véletlenül ültették el őket. Ezt...
Sonkás rizottó
Elhatároztam, hogy a húsvéti menüből megmaradt finomságokat lefagyasztom, hogy ne vesszen kárba, és jobb híján legyen mihez nyúlni. Ez konkrétan...
Csülkös gnocchi – Csülök tormaszósszal
Ha már húsvét, akkor nem maradhat el az ünnepi asztalról a jó kis csülök. Sokféle formában elkészíthetjük, de én most...
Gnocchi
Bár nagy a kísértés, hogy a boltban, fagyasztott állapotban vegyük meg, és bár a neve felér egy nyelvtörővel, az elkészítése sem különösebben bonyolult. Egy olasz köret, ami egy kicsit kiszakít...
Sertéshúsos, gombás curry
A nemzetközi konyhából szerintem nagyon sokat lehet tanulni. Sokszor csak annyit, hogy milyen alapanyagokat miként használnak fel, de akár technológiai fogásokat is. Aztán az is előfordul, hogy egy kicsit rugalmasabban...
Kolbászos, paprikás tészta
Van, amikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néhány alapanyag, és máris kész a gyors vacsora. Egy kis olaszos jelleg sem...
Töltött paprika
A magyar konyha egyik meghatározó eleme szerintem a töltött paprika, de némi változtatással akár olasz ételnek is elmenne. A lényeg,...
Mit eszünk télen?
Általában két lehetőségünk van arra, hogy a téli élelmiszer utánpótlást megoldjuk. Az egyik, hogy megpróbáljuk az idénynek megfelelő zöldségfélékből fedezni...