Egyszerű fahéjas szilvaleves
Az ősz is tartogat még melegebb napokat, amikor nem vágyunk kifejezetten forró levesre, és jól esne valami hideg. Mi lehet erre alkalmasabb, mint egy gyümölcsleves, amihez ráadásul a természet is...
Csirkemáj rizottó
Egy kis olaszos ízvilág, némi belsőséggel. A végeredmény lenyűgöző! A színek gyönyörűek, az íz fenomenális. A rizottó is egy olyan...
Szilvás gombóc
Hamarosan itt a szilvaszezon, egyre több üzlet polcán található már, így mi lehet jobb étel, mint a mindenki által ismert...
Zellerkrémleves
Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő...
Grízes tészta
Az örök gyerek, ha elkezdődik az iskola, rögtön eszébe jut a menza, és az olyan ételek, amik csak ott voltak...
Lecsó nokedlivel
Valamiért néhányan furcsán néznek rám, amikor kiderül, hogy a lecsót nokedlivel eszem. Pedig szerintem ez a köret illik hozzá a...
Paella egy kicsit magyarosan
A paella valahogy olyan lehet a spanyoloknak, mint a lecsó a magyaroknak. Mindenkinek van saját receptje, amire esküszik, de az...
Minden össze fog menni?
A kérdés egy napokban lezajlott beszélgetésben merült fel. A folyamat még évekkel ezelőtt kezdődött azzal, hogy az a bizonyos joghurt még mindig 59 Ft-ba került, de a mennyiség már nem...
Sült nyúlhús újburgonyával
Nem tudom, mi lett a nyulakkal, de érdekes, hogy szinte úgy kell vadászni, hogy a boltban kapjunk. Én is véletlenül akadtam rá, és ez sem a leghúsosabb rész volt, mert...
Szardellás tészta olívabogyóval
A nyár beköszöntével az ételeink is kezdenek a meleghez igazodni. Észrevétlenül kerülnek előtérbe a mediterrán ízek, és már jobban értékeljük...
Váza ruhaszárító csipeszből
Az Interneten gondolom már elég sokan látták azt különböző kreatív oldalakon, hogy hogyan lehet egy konzerves doboz és néhány ruhaszárító...
Frankfurti leves
Megint egy olyan ételt sikerült csinálni, amit a legtöbben a menzáról ismerhetnek. Pedig az egyszerűsége miatt egy hétköznapi vacsorának is...