Read more

" />

Tag : fokhagyma

    HomePosts tagged "fokhagyma" (Page 2)
11 július, 2013

Sült nyúlhús újburgonyával

Sült nyúlhús újburgonyával
Posted in : Egytálételek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , ,

Nem tudom, mi lett a nyulakkal, de érdekes, hogy szinte úgy kell vadászni, hogy a boltban kapjunk. Én is véletlenül akadtam rá, és ez sem a leghúsosabb rész volt, mert 4 darab első futómű volt a fél kilós csomagban. Az meg ugye nem a legizmosabb része. Szóval régen nagyon sokan foglalkoztak nyúltenyésztéssel, amiket aztán átvettek,
Read more

30 június, 2013

Szardellás tészta olívabogyóval

Szardellás tészta olívabogyóval
Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , ,

A nyár beköszöntével az ételeink is kezdenek a meleghez igazodni. Észrevétlenül kerülnek előtérbe a mediterrán ízek, és már jobban értékeljük friss termések adta lehetőségeket. A most következő recept előny, hogy nem kell órákat állni a meleg konyhában, és küzdeni a hőgutával, mert kb. 25-30 perc alatt elkészül.

26 május, 2013

Kijevi csirkemell

Kijevi csirkemell
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

A hús jó! Ezen nem érdemes vitázni. A csirkemell számomra női hús, mert annyira különbözik minden mástól, egy kicsit száraz is, és valahogy a nők oda vannak érte. Egyébként nem annyira rossz, de azzal a szárazsággal kezdeni kellene valamit. Ha ki akarjuk rántani, akkor nem sok lehetőségünk marad. Meg kell tölteni valamivel, ami csökkenti a
Read more

3 május, 2013

Stefánia szelet, vagy inkább gombóc

Stefánia szelet, vagy inkább gombóc
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , ,

Néha eltérhetünk az eddig megszokott formáktól. Az alapanyagok ugyanazok, mint amit eddig megszoktunk, de a forma miatt akár egy új ételt is kaphatunk. De az igazság az, hogy ha jobban utána járunk, akkor már nem is annyira új az az étel. Más kultúrákban, más néven, egy kicsit eltérő fűszerezéssel, de megtalálható. A töltött ételeknek mindig
Read more

29 április, 2013

Paradicsomleves

Paradicsomleves
Posted in : Levesek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , ,

Ki ne evett volna már paradicsomlevest? Van, aki a menzán, van, aki otthon ette, de érdekes módon az éttermek menüjében olyan ez a leves, mint a fehér holló. Pedig megkockáztatom, hogy az emberek többsége szereti. Hideg napokon forrón is fogyasztható, de a nyári nagy melegben hidegen is kitűnő!

26 március, 2013

Adana-kebab

Adana-kebab
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , ,

Ez a furcsa nevű étel török eredetű. De nem kell ám megijedni, nem lesz annyira ismeretlen, mert a magyar konyhában is megtalálható, igaz, kicsit másként. Hiába, az a 150 év nem múlt el nyomtalanul. Ha erős a gyanúnk, hogy a mi fasírtunk, és ez a kebab rokonok, akkor nem állhatunk messze az igazságtól.

5 március, 2013

Tócsi, tócsni, lapcsánka, vagy ahogy akarjuk

Tócsi, tócsni, lapcsánka, vagy ahogy akarjuk
Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , ,

Tócsi, tócsni, lapcsánka, görhöny, vagy ahogy akarjuk, hívhatjuk bárhogy, hiszen gyakorlatilag ahány tájegység, annyiféleképpen hívják. És természetesen az elkészítési mód ennek megfelelően változik, de lényeg ugyanaz. Krumpli alapú sült lepény. Először azt akartam írni, hogy olajban sült, de mivel megemlítettem a görhöny nevet, ezért lemondtam róla, hiszen ezt a változatot például tepsiben sütik, és utólag
Read more

17 január, 2013

Fűszeres polenta

Fűszeres polenta
Posted in : Köretek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , ,

Egy kicsit puccosnak hangzik a polenta elnevezés, pedig puliszka néven sokkal több mindent tudunk róla. Kukorica kásaként pedig talán még többet. Érdekes megfigyelni, ahogy egy sok évtizeddel ezelőtt a szegények ételéből hogyan lett olyan köret, amely ma már akár előkelő éttermek étlapjain is helyet kapott. Igen, ehhez nyilván az is kell, hogy új elnevezést adjunk
Read more

11 január, 2013

Sonkás, gombás spagetti

Sonkás, gombás spagetti
Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , ,

Akár egy gyors vacsoráról van szó, akár esetleg egy könnyű ebédről, ez a tészta mindenképpen ajánlható, mert olyan gyorsan elkészíthető, hogy szinte hamarabb elfogy. Az ízek fokozhatók annak függvényében, hogy milyen gombákat, vagy milyen sonkát használunk. De ez a lényegen nem változtat. Olyan ízek kavarognak majd a szánkban, hogy szinte függővé válunk, és nem akarjuk
Read more

21 december, 2012

Fokhagyma mártás

Fokhagyma mártás
Posted in : Mártások, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , ,

Lehet, hogy valakinek nem jött be a legutóbbi indiai ravioli, most nekik szeretnék kedveskedni, hogy mégis csak ehető legyen a ravioli. Nem mellesleg egy olyan mártásról lesz szó, ami már szinte univerzális, bármilyen ételhez kitűnően használható. Igen, akár a közelgő karácsonyi vacsorához elkészített halhoz is. Mert tudjuk, hogy a hal, és a fokhagyma nagyon jó
Read more

19 december, 2012

Ravioli: az olasz és az indiai

Ravioli: az olasz és az indiai
Comments : 1 Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , ,

Az elmúlt időszakban két konyha ihlette ételt készítettem. Az olasz, és az indiai nem éppen rokon stílusú konyha, most mégis megpróbálom ötvözni a kettőt. Ami most készül, az egy húsos ravioli indiai mártással. Tudom, furcsán hangzik, de a végeredményt tekintve nagyon izgalmas. És közben bemutatok egy jó kis konyhai eszközt is!

15 december, 2012

Kolbászos, kukoricás spagetti

Kolbászos, kukoricás spagetti
Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , ,

Sokszor az okozza a legnagyobb örömet, amikor az ember fáradtan hazaér a munkából, egy szombati munkanap után, és már nincs kedve boltba menni, de az otthon fellelhető alapanyagokból sikerül összehozni valami igazán egyszerű, de finom ételt. Ilyen ez a mostani tészta is. Egy jó kis füstölt kolbász mindig van a hűtőben, és a hétvégi pizzázásból
Read more