Kijevi csirkemell
A hús jó! Ezen nem érdemes vitázni. A csirkemell számomra női hús, mert annyira különbözik minden mástól, egy kicsit száraz is, és valahogy a nők oda vannak érte. Egyébként nem...
Bácskai rizses hús
Érdekes az emberi agy. Bizonyos dolgokat képesek vagyunk egy megadott helyszínhez társítani csak azért, mert addig esetleg ott találkoztunk vele többször. És ha már ez a képzettársítás megtörtént, nagyon nehezen...
Erdélyi tokány
Sokszor azt gondoljuk, hogy az igazán magyaros étel az, amiben pirospaprika van, és jó zsíros szaftja. Nos az sem rossz,...
Nokedli
Azt hiszem, ezt a köretet senkinek nem kell bemutatni. Legyen szó pörköltről, vagy egy jó kis tojásos nokedliről, nem csalódhatunk...
Stefánia szelet, vagy inkább gombóc
Néha eltérhetünk az eddig megszokott formáktól. Az alapanyagok ugyanazok, mint amit eddig megszoktunk, de a forma miatt akár egy új...
Paradicsomleves
Ki ne evett volna már paradicsomlevest? Van, aki a menzán, van, aki otthon ette, de érdekes módon az éttermek menüjében...
Részeges (sörben sült) csirkecomb
A nagy sörivók most biztosan meghökkennek, hogy miért kell így elpazarolni a sört. Vagy mégsem? Miért ne lehetne mindenben sör? Egy biztos, a csirkének jót tesz, ráadásul ebben a formában...
Zöldborsó leves
Végérvényesen itt a tavasz. Miközben a kertben már elültetésre kerülnek a zöldségek, és nem akarjuk kivárni az érett állapotot, ha tavaszi ízekre vágyunk, akkor előszedhetjük a fagyasztó mélyéről az ott...
Hortobágyi húsos palacsinta
Az egyik örök kedvenc! Ez is egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Találkozhatunk vele előételként, de főételként is megállja...
Adana-kebab
Ez a furcsa nevű étel török eredetű. De nem kell ám megijedni, nem lesz annyira ismeretlen, mert a magyar konyhában...
Görög saláta
A tavasz első napsugarai meghozzák a kedvet ahhoz, hogy valami mediterránt, és egészségeset együnk. Mi lehet jobb, mint az idény...
Baconbe göngyölt csirkemáj
Ha egy egyszerű és gyors ételre vágyunk, akkor ez biztosan nem fog csalódást okozni. Nem éppen kalóriaszegény, ráadásul még az...